FastKeys and Avast not playing well together...

Suggestions, feature requests and bug reports.
Post Reply
floydian79
Posts: 3
Joined: Sep 26th, ’18, 04:59

Post by floydian79 » Sep 26th, ’18, 05:07

Hi everyone,

FastKeys.exe is identified by Avast antivirus as a threat and is shut down and quarantined...
Threat name: IDP.ALEXA.51
User avatar
Marko
Posts: 896
Joined: Mar 2nd, ’13, 21:02

Post by Marko » Sep 26th, ’18, 05:47

Unfortunately some anti-virus software wrongly suspect FastKeys as Spyware because it processes keyboard input.

This reports are false and FastKeys is absolutely safe to use. We will report the issue to Avast, until then, please white-list FastKeys.
floydian79
Posts: 3
Joined: Sep 26th, ’18, 04:59

Post by floydian79 » Nov 21st, ’18, 06:07

Hi, I have made several reports to Avast but the anti-virus keeps blacklisting fastkeys...
User avatar
Tom
Posts: 194
Joined: Nov 24th, ’15, 23:39

Post by Tom » Nov 22nd, ’18, 18:57

Could you try this?
https://www.virustotal.com

It could be that Avast detects a special command you use. Could you try with the default settings (Examples.fdb)?
Could you send a screenshot of the detection message you're getting?
floydian79
Posts: 3
Joined: Sep 26th, ’18, 04:59

Post by floydian79 » Nov 27th, ’18, 07:04

Hi Tom, actually I am not getting any message. Avast just put fastkeys.exe in quarantine. It must be some ahk script I am running with a shortcut but I am not sure.
User avatar
Tom
Posts: 194
Joined: Nov 24th, ’15, 23:39

Post by Tom » Nov 30th, ’18, 05:58

Have you tried this?
https://www.virustotal.com/

Try running with the default settings - open Examples.fdb (File/Open). Any difference?

Do you use encryption?
Post Reply